Maatila

Rahtipuintia

Maatalous on suurin kaikista taidoista, ilman maanviljelystä ei ole kauppiaita, ei runoilijoita eikä filosofeja; vain se, minkä maa tuottaa, on todellista rikkautta. (Fredrik Suuri)

ESITTELY

Toivon Tilan selkärankana toimii perusmaatalous ja viljanviljely. Maatilamme muodostuu kolmesta kokonaisuudesta: Toivon ja Eskon tilat ovat Ammakon kylällä, Reinola ja Topila sijaitsevat Halikon asemalla Ikeläntien varrella. Kolmas, syksyllä 2011 hankittu kokonaisuus on Halikon Vaskiolla sijaitseva Timonsuon metsä- ja lomatila.

Peltoviljelyssä oleva pinta-ala on 80 hehtaaria, josta noin puolet on vuokrattua. Tuotantokasveina tilallamme ovat viljakasvit, syysrapsi ja kumina. Vesistön suojavyöhykkeitä pelloillamme on ollut jo vuosien ajan ja lisäksi osa lohkoista on monimuotoisuuden kannalta tärkeinä luonnonhoitopeltoina. Näiden nurmipeitteisten lohkojen pinta-ala on yhteensä noin 15 % koko viljelyalasta.

Metsää tilallamme on noin 40 hehtaaria. Riihojannotkon alueella sijaitsee puroja ja kallion jyrkänteitä, jotka ovat metsäluonnon kannalta erityisen tärkeitä elinympäristöjä, ns. mete-kohteita. Onkin luontevaa että 8,2 hehtaaria metsästämme on metsätalouden ympäristötuen sopimusalaa. Tämä osa metsästä on toimestamme vapaaehtoisesti suojeltua. Säilytämme alan täysin koskemattomana, eikä metsänhoidollisia toimenpiteitä alueella suoriteta. Tämän suojelualueen vieressä on Riihojannotkoon aikanaan tehty kosteikkolampi, jonka rannalla on myös pieni hirsisauna. Rantasaunan löylyissä rentoudumme kesän työkiireiden lomassa.

Maillamme on em. toimenpitein pyritty järjestämään hyvät edellytykset alueen luonnon monimuotoisuudelle. Toivon Tila on ollut mukana Baltic Deal -ympäristönsuojeluhankkeessa esittelytilana. Hankkeessa oli sadan esittelytilan verkosto koko Itämeren alueelta. Tilamme ympäristöesitteeseen pääset tästä: Ympäristöesite 2014  

Baltic Deal gathers farmers and farmers’ advisory organisations around the Baltic Sea in a unique effort to raise the competence concerning agri-environmental practises and measures.

Tilavierailut ryhmille

Kun tarvitset ryhmällesi maatilaa, jossa tutustua maatalouden ympäristö- ja kasvinviljelyasioihin, ota yhteyttä meihin.  Erityisen tervetulleita tilallemme ovat hankkeiden, viranomaisten, asiantuntijoiden ja yhdistysten ryhmät. Esittelemme mielellämme myös tilamme muita toimintoja, kuten käsityökurssi- ja matkailupalveluita. Järjestämme käynnin yhteyteen ryhmällesi kotoisan ja edullisen kahvihetken, aina ajankohtaan sopivin ja kotona tehdyin leivonnaisin. Samalla käynnillä voitte tutustua käsityötuotteiden tarjontaan ja tehdä ostoksia Toivon Vintillä.

Toivon Tila

p. 0505824645 0s. Ammakontie 130
24910 Halikko as.
toivontila(at)gmail.com