Kierrätyskuningatar

"Älä tyydy tavalliseen vaan kierrätä."

"Yksinkertaista ja sinulle sopivaa."


Minä Hannele Ruponen eli Kierrätyskuningatar olen vuosia ohjannut asiakkaita käsitöiden parissa. Edelleen ohjaustyö on lähellä sydäntä, mutta suunta on hiukan vaihtunut. Elämä on näyttänyt, että tekeminen omista lähtökohdista on paljon tärkeämpää kuin mallinmukaisen lopputuloksen saavuttaminen. Oman polun ja tuntemuksien kunnioittaminen ei tarkoita kykyjen piilottamista tai ohjeiden väheksymistä. Valittu tie on ekspressiivisen taideterapian mukaisesti arvokas ja vieläpä niin arvokas, että se on hyvä tehdä näkyväksi. Jokaisesta meistä löytyy juuri sopivat vastaukset ja voimavarat omannäköiseen elämään. Ja siihen meillä on oikeus.

Miten sitten tekstiilit ja kierrätys tähän kaikkeen sotkeutuu? Käytän työskentelyssäni mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Pukeudun kierrätettyyn. Arvostan hyviä materiaaleja ja kunnioitan myös esineiden ja tekstiilien matkaa. Samalla tavalla kuin ihmisellä myös tekstiilillä ja tavaralla on oikeus pitkään ja monipolviseen elämään. Onhan aina hienoa miettiä historiaa ja elinkaarta sekä tekstiilien että ihmisten.

Luonnolla on tärkeä rooli hyvinvoinnissa, kestävässä kuluttamisessa ja ravinnon tuotannossa. Jotenkin tämä kaikki kiteytyy kauniisti ikuiseen sykliin, jossa olemme mukana kunnioittaen, kuunnellen ja kokeillen. Mieluusti olen osa sinun itseilmaisullista kokemusta.


Tekstiilin kierrätys

Haluatko käytännönläheistä tekstiilikierrätystä seudulle? Minä voin auttaa! Vaihto- ja kierrätystapahtumat t ovat tuttua ja rakasta osaamista. Minulla on hyvä käsitys tekstiilien käyttömahdollisuuksista ja kuitujen eroavaisuuksista. Ja jos en vielä tiedä, niin otetaan yhdessä selvää.

Taivaanrannantaiteilijat

Taivaanrannantaiteilijat on kolmen naisen (Hannele, Päivi ja Tanja) motivoitunut ryhmä, joka järjestää Taidepäiviä, Taidekahviloita, jne ympäri vuoden. Suurena ajatuksenamme on ekspressiivisen taideterapian avulla saada sinulle käyttöön arkiterapiaa ja tehdä näkyväksi taide arjessa. 

Taivaanrannantaiteilijat (ig)Ekspressiivisen taideterapian ryhmät

Olen ekspressiivisen taideterapian ryhmän ohjaaja ja intohimoni on auttaa sinut löytämään keino ilmaista itseäsi ja tuntojasi. Sinun ei tarvitse osata mitään etukäteen ja ei ole myöskään tarkoitus oppia mitään erikoisen hyvin. Tarkoituksena on kokeilla ja löytää miellyttävä tapa lähestyä ja kestää elämän tarjoamat kokemukset. Voit varat lähipiiristäsi ryhmän ja tilata kurssin tai osallistua ajoittain pidettäviin avoimiin taideterapeuttisiin ryhmiin.

Rajattomat

Rajattomat on ryhmä rajojaan hakevia ekspresiivisen taideterapiaopintojen kautta tutustuneita sielunkumppaneita. Meidät löytää yhteisistä näyttelyistä, projekteista ja kokeilemassa maalaustekniikoita tai muita itseilmaisullisia menetelmiä.

Lataa inspiraatiota

Tähän tulossa: 
  • Tyhjän paperin karkoitusvinkit 
  • Kirjoitusvinkit kalenterin sivuille